Getuigenissen

Ayco

Ons verhaal begint oktober 2018. Door botkanker moesten we de rechtervoorpoot van onze toen 3- jarige golden retriever Ayco laten amputeren. Je kan je inbeelden dat dat geen gemakkelijke beslissing was, en dat er heel wat traantjes gevloeid zijn.

Via een collega kreeg ik de naam van Sara (Canibou) door. Nog voor Ayco haar poot geamputeerd werd, nam ik contact op met haar. Ik kan me het eerste gesprek nog herinneren. Een dynamische, opgewekte stem die luisterde naar mijn verhaal, die zei dat ze Ayco zou helpen met revalideren en dat we haar terug op de ‘been’ zouden krijgen. Ik weet dat ik het gesprek eindigde met hernieuwde hoop en moed .. mijn therapie was in ieder geval al gestart.
Het duurde nog een aantal weken voor ik met Ayco kon starten met fysio.
Ondertussen informeerde Sara regelmatig naar Ayco, nog voor ze haar had gezien. Hoe ‘cool’ is dat ?
Toen ik eindelijk voor de eerste keer met Ayco binnen ging bij Canibou, voelde ik me meteen op mijn gemak. Ook Ayco, die met volle overgave en met het nodige geblaf aan de opbouw en versterking van haar spieren begon. Ik weet niet of het Sara haar enthousiasme of de snoepjes zijn, in ieder
geval … Ayco beleeft enorm veel plezier aan de sessies.
Ondertussen zijn we meer dan een jaar verder. Ayco heeft nog een chemokuur moeten ondergaan, en niet alle weken waren even gemakkelijk voor haar. Maar Sara paste de oefeningen aan en langzaam aan werd Ayco sterker en stabieler. Nu bestaat haar sessie uit een combinatie van spierverstevigende oefeningen en het losmasseren van haar geblokkeerde spieren.


Sara is een heel aangenaam persoon die zich enorm inzet voor haar honden (en ondertussen al andere huisdieren) en heel professioneel met haar job bezig is. Sinds ik haar ken, heeft ze al verschillende bijscholingen gevolgd, en zelf georganiseerd. Ze heeft zelfs Ayco eens als ‘proefhond’ meegenomen naar een opleiding. Ayco kwam helemaal losgemasseerd maar ‘honds’moe terug. Ik had er ook totaal geen probleem mee om Ayco een halve dag bij Sara te laten, wat veel zegt over het vertrouwen dat ik heb in haar.


Ayco zal waarschijnlijk later intensievere therapie nodig hebben, omdat ze sneller last zal krijgen van artrose, maar ik weet dat ik dan bij Sara aan het juiste adres ben.


Sara, dikke merci voor je enthousiasme, energie en de bemoedigende woorden die ik kreeg van jou, zeker toen ik pas startte met Ayco’s therapie en geen idee had hoe de toekomst er voor haar zou uitzien.

Booba

Hoi 

Dit is Booba, 8jaar oud. 
Na paar maanden moeite met stappen en een kruisbandoperatie was hij zo goed als al zijn bespiering in zijn poot kwijt.
 
De dierenarts raadde fysio aan en zo kwamen we bij Sara terecht.
Ik had geen idee wat ons te wachten stond.
 
Maar wat een ontzettend aangename kennismaking, voor dat ik het wist had Booba een klik met Sara. En deed ze hem allerlei oefeningen doen op een heel natuurlijke manier.
Ze is ook zo goed met honden en laat hun al snel op hun gemak voelen.
 
Om Booba’s spieren te versterken deed ze leuke oefeningen die elke keer weer wat moeilijker werden, ook Booba zijn wond gelaserd waardoor die sneller genas.
Enkele weken later ging Booba zelfs met een bang hart de waterbak in.
Dit was de eerste keer wat wennen, maar na een paar keer ging dit ook zeer vlot.
Na een paar maand is mijn maatje weer de oude! De bespiering is terug op zijn poot en hij is opnieuw zijn vrolijke zelf. Dit allemaal dankzij de goede zorgen van een ontzettend lieve madam met een gigantisch groot hart!
 
Ik raad iedereen aan om met zijn huisdier bij Sara langs te gaan, zij is helemaal top!

Milo

Vorig jaar, in januari 2019, was Milo volledig verlamd (diagnose: acute idiopatische polyradiculoneuritis). Via de dierenkliniek Orion zijn we bij Sara terecht gekomen voor de revalidatie. De positieve en vrolijke aanpak van Sara was een schot in de roos. Sara en de stagiaire Chaline zetten zich voor 200% in voor Milo. Sinds juli 2019 spelen we terug wedstrijden in gehoorzaamheid programma 2. Ik merk dat door de fysiotherapie Milo zelfs veel beter is geworden dan voor zijn verlamming.  Milo is dol op tante Sara. We kunnen Sara niet genoeg bedanken voor haar positieve vrolijke inzet. Canibou is the best!!!

Bekijk Milo’s revalidatie

Eva

“Ik ben Eva, een speelse meid van 4 jaar.  Mijn zere schouder moest normaal geopereerd worden, maar eerst probeerden we bij Sara de zachte aanpak, met fysiotherapie op maat.  Sara is cool, tweemaal per week masseert ze me in slaap, zzzzzz, ze bestraalt mijn schouder met een echte laser, spannend, ik mag een vet hindernissenparcours lopen en als kers op de taart … de loopband, geweldig!  Intussen voel ik me weer véééél beter, mijn schouders lijken wel die van een bodybuilder, stoer, en ik cross terug in het rond als een puppy.  Bedankt Sara, je bent de max!”

Eden

“Ons verhaal start iets meer dan een jaar geleden. Op de avond van 30 december 2017 werd onze boxer Eden voor het eerst ziek. Ze trilde, lag lusteloos op haar kussen en had geplast. We belde onmiddellijk naar de DA, die dacht dat ze misschien een blaasontsteking had. De dag erna behandelde de DA Eden met een koortswerend en pijnstillend middel, want hij vond niet dadelijk een oorzaak van haar symptomen. Elke dag gingen we terug omdat er geen verbetering was, maar door de feestdagen verliep dit niet ideaal.

Toen besloten we om naar DAP’s Heeren in Diest te gaan en zij stelden vast dat de waarde in haar bloed voor hersenvliesontsteking onmeetbaar hoog waren. Hij startte onmiddellijk de medicatie op, maar diezelfde avond begon alle ellende. Eden kon steeds moeilijker stappen en de volgende morgen was ze volledig verlamd vanaf de voorpoten. In paniek belden we de DA en Eden werd opgenomen. Twee dagen later werden we doorverwezen naar “Orion” in Herentals. Daar lieten we een scan maken van Eden en kwamen ze tot de vaststelling dat Eden ook een bloeding in het ruggenmerg had die haar verlamming veroorzaakte. Wat de connectie tussen deze twee zaken is, is tot op de dag van vandaag nog steeds niet duidelijk. Eden verbleef vijf dagen bij Orion, maar stappen kon ze nog steeds niet als ze naar huis kwam. De kans op herstel was ongeveer 50% -65%, maar daar gingen we voor.

Bij Orion verwezen ze ons door naar Canibou, naar Sara. We hadden meteen een klik en ook Eden voelde zich goed bij haar. Sara heeft een hart voor dieren en zonder haar zou Eden nu zeker niet staan waar ze vandaag staat. In het begin bezochten we Sara tweemaal per week voor een klein uurtje. We starten met simpele oefeningen waarbij ze Eden hielp zitten, staan en zitten… Eden genoot van al die aandacht en vooral van de vele snoepjes. Sara maakte ook gebruik van een onderwaterloopband voor Hydrotherapie. Ze geeft ook tips mee; wat we thuis kunnen oefenen om zo verder te werken aan het herstel. Tegenwoordig zijn we geleidelijk afgebouwd van twee keer per week naar één keer per maand. We zien nog steeds kleine vooruitgang, al zijn de sprongen niet meer zo groot als in het begin.

Wij zijn zo blij dat we hebben doorgezet, al moet ik toegeven dat er momenten zijn geweest dat al mijn hoop weg was. Dankzij het harde werk en de vriendschap van Sara staan we waar we nu staan. Sara, nog eens een dikke merci voor jouw moed om Eden terug te laten lopen! Canibou, je bent een TOPPER!”

Baloe

“Ongeveer een jaartje geleden zijn we met onze toen 13 jarige hond Baloe, een kruising Deense Dog met labrador, bij Canibou terecht gekomen. 
Door zijn hoge leeftijd begon hij last te krijgen, van stramme spieren (voornamelijk rug en achterhand) en verminderde conditie. Door de fysio lukt alles nu terug beter. Korte wandelingen, bezoekjes aan zijn beste vriend  Eachann (ons 26 jarig paard)  en hij vindt water nu zelfs leuk! Natuurlijk alles op zijn eigen tempo, maar dat moet kunnen op zijn gezegende leeftijd. 

Vanaf onze eerste afspraak merkte we al dat er een klik was tussen Sara en onze Baloe en mezelf. Sara zorgt ervoor dat hij steeds goed opgewarmd en enthousiast aan zijn oefeningen begint. Wat denk ik ook  bijdraagt aan ons schitterend resultaat! En zolang Baloe dit nog aankan, gaat hij met alle plezier op tweewekelijks bezoek bij “tante Sara”.


Doe zo verder Canibou, jullie zijn top!”

Bo

“Bo heeft een moeilijk jaar achter de rug: twee keer operatie voor gescheurde kruisband, en daarbij hebben we ook gezien dat ze een slechte heup heeft. Doordat ze minder kon wandelen, was ze heel veel spiermassa verloren – als ze een lange dut had gedaan, had ze zelfs moeite om terug recht te staan. Sara weet daar wel raad mee! Spierversterking, stretching en de hydrotherapie hebben ervoor gezorgd dat Bo’tje telkens snel recupereert. We hebben nu 5 weken therapie achter de rug, en je ziet echt het verschil: Bo is terug soepeler, ze speelt méér en kan al terug lange wandelingen doen. Bo is ook altijd blij om naar Sara te gaan: als ik haar uit de auto haal, trekt ze al aan de lijn om door het poortje naar binnen te lopen! Dat komt doordat er bij Canibou rustig met je hond wordt omgegaan op eigen tempo, en dat geeft ze vertrouwen, en ons ook!”

Pruts

“Toen we vorig jaar juli ons kleine Pruts uit de zetel zagen kruipen, wisten we instinctief dat er iets niet juist was. Na een bezoekje aan de dierenarts werd ons de diagnose gesteld dat ze 2 verschrikkelijk slechte heupen had. Links was de slechtste kant.
Dit konden we zo niet laten. Pruts was nog geen jaar oud en kon niet rennen en spelen zoals een pupje zou moeten doen. Dus de dag dat ze 1 jaar werd, moest ze onder het mes.
Operatie op zich wel geslaagd, maar bij het uittrekken van de intubatie haar verslikt en een slikpneumonie opgedaan. Zo zwaar ziek! 3 verschillende anti-biotica’s, pijnstillers en ontstekingsremmers en aerosol. Wat een hoopje ellende lag daar in de zetel. Wij wisten niet meer wat doen. Oefenen met haar poot zat er voorlopig dus ook niet in.
Maar wonder boven wonder is ze erdoor gesparteld. De dierenarts vertelde over een nieuwe kinépraktijk wat Pruts beter en sneller zou doen herstellen. We stonden er eerst een beetje sceptisch tegenover maar besloten het toch maar te proberen. Alles voor dat beestje!
Na een heel bange start ging het met de keer beter en beter. Hoe jij omgaat met die beestjes is ongelooflijk! We zagen al snel verbetering. Pruts begon zelf haar eigen oefeningetjes uit te vinden om toch nog maar een extra snoepje te krijgen.

 
Als we nu zien hoe ze rondrent in de tuin en op wandelingen is fantastisch! Ze wil alleen maar spelen en heeft zoveel energie! Super om ze bezig te zien! 
We kunnen je gewoon niet genoeg bedanken om van ons Pruts weer een happy hondje te maken!”